Πώς να αναζωογονήσετε τη σχέση σας με τον σύντροφό σας



Οι σχέσεις χρειάζονται λίγη δουλειά , αλλά το πόση δουλειά είστε πρόθυμοι να κάνετε, εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς. Αν πραγματικά νοιάζεστε για το άλλο σας μισό, το να του αφιερώνετε χρόνο είναι κάτι που θα θέλετε να κάνετε και δε θα είναι τόσο δύσκολο. Ωστόσο, υπάρχει οπωσδήποτε μια γραμμή που μπορείτε εύκολα να την διασχίσετε. Μια καλή σχέση στην οποία αξίζει να μείνετε, δε θα μοιάζει καθόλου με δουλειά.

Θα υπάρχουν πράγματα που και οι δυο σας θα κάνετε ο ένας για τον άλλον, αλλά κανείς σας δε θα δουλεύει πιο πολύ ξεχωριστά. Θα δουλεύετε μαζί. Ρίξτε μια ματιά σε αυτούς τους εφτά τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε τη σχέση σας και κάντε λίγη προσπάθεια παραπάνω για το άτομο που νοιάζεστε περισσότερο.

Να είστε συμπονετικοί

Το να είστε συμπονετικοί είναι κάτι που πρέπει να κάνετε σε όλες σας τις σχέσεις, αλλά είναι ζωτικής σημασίας όταν αφορά τις ρομαντικές σας σχέσεις. Το να αγαπάτε κάποιον σημαίνει ότι σκέφτεστε τις ανάγκες του, τα συναισθήματά του και τις επιθυμίες του, ακριβώς όπως σκέφτεστε και τα δικά σας. Το να είστε συμπονετικοί μπορεί να είναι πολύ απλό. Μπορεί για παράδειγμα να έχει να κάνει με το να θυμάστε γενέθλια ή επετείους. Επίσης σημαίνει ότι κάνετε κάτι καλό όταν ο σύντροφός σας είναι στρεσαρισμένος.

Να ενθαρρύνετε τον σύντροφό σας

Πρέπει να είστε ένθερμοι υποστηρικτές του άλλου σας μισού.
Μην αποθαρρύνετε τον σύντροφό σας ή μην τον κρίνετε όταν κυνηγάει τους στόχους του. Πρέπει να τον στηρίζετε και να είστε όσο πιο ενθαρρυντικοί μπορείτε.
Αν δείτε ότι αισθάνεστε ζήλεια όταν ο σύντροφός σας πετυχαίνει κάτι, ίσως να ναι καιρός να επανεκτιμήσετε την σχέση σας.

Αναπτύξτε την αίσθηση του χιούμορ

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όσον αφορά την αντίληψη του εαυτού σας. Για παράδειγμα, αν κάνετε ή πείτε κάτι με λάθος τρόπο, γελάστε με αυτό και προχωρήστε.
Κανείς δε θέλει να είναι σε μια σχέση με κάποιον που παίρνει τόσο πολύ στα σοβαρά τον εαυτό του και θα αναγκάσει τον σύντροφό του να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα.

Φροντίστε τον εαυτό σας

Όταν είστε χωρίς σχέση, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θέλετε να νιώθετε και να δείχνετε όσο καλύτερα γίνεται για να προσελκύσετε κάποιον σύντροφο. Ωστόσο, αυτός ο τρόπος σκέψης μπορεί να αλλάξει όταν μπείτε σε μια μακροχρόνια σχέση.
Το να φροντίζετε τον εαυτό σας με το να γυμνάζετε ή να τρώτε υγιεινά θα κάνει τον σύντροφό σας να νιώσει σημαντικός. Θα παρατηρήσει ότι προσπαθείτε να γίνετε καλύτεροι για χάρη του.


Προσπαθήστε να είστε απροσδόκητοι και αυθόρμητοι

Είναι εύκολο να μπείτε σε μια ρουτίνα, ειδικά με τον σύντροφό σας. Πρέπει να είστε απροσδόκητοι έτσι ώστε να μην μπείτε σε μια κατάσταση που θα βαλτώσει η σχέση σας.
Αν βλέπετε ότι ξέρετε ήδη τι πρόκειται να συμβεί τις επόμενες δυο μέρες, αλλάξτε τα πράγματα και κάντε κάτι που δεν έχετε ξανακάνει στο παρελθόν. Αυτό μπορεί να είναι κάτι απλό, όπως για παράδειγμα να πάτε σε ένα καινούργιο εστιατόριο ή να δοκιμάσετε μια νέα δραστηριότητα.

Απλά ακούστε και δώστε προσοχή

Η προσοχή/προσήλωση είναι εξαιρετικά σημαντική σε μια σχέση και έχει τη δύναμη να κάνει τον σύντροφό σας να νιώθει σημαντικός ή απόλυτα ασήμαντος. Όταν ο σύντροφός σας μιλάει ή σας λέει μια ιστορία, να προσέχετε τι λέει ώστε να ξέρει ότι του δίνετε σημασία.
Δεν χρειάζεται να είστε ικανοί να επαναλαμβάνετε λεκτικά αυτά που λέει. Μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις και να τον κοιτάτε στα μάτια όσο επικοινωνεί μαζί σας.

Πάρτε ευθύνες

Η υπευθυνότητα των πράξεών σας είναι σημαντική σε μια σχέση για προφανείς λόγους, αλλά πρέπει επίσης να είστε υπεύθυνοι και για τα φορτία που κουβαλάτε. Όλοι έχουμε φορτία που έχουμε μαζέψει από τις προηγούμενες σχέσεις μας και θα επηρεάσουν τις μελλοντικές μας σχέσεις. Συζητήστε τα με τον σύντροφό σας και παραδεχτείτε τα. Θα πρέπει να κάνει το ίδιο.
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου